Снимка: PexelsВсеобщо е мнението, че маските ограничават разпространението на коронавируса. Проучване обаче

...
Снимка: PexelsВсеобщо е мнението, че маските ограничават разпространението на коронавируса. Проучване обаче
Коментари Харесай

Проучване показа, че ефектът от маските е малък

Снимка: Pexels

Всеобщо е мнението, че маските ограничават разпространението на ковид. Проучване обаче демонстрира, че това не е тъкмо по този начин.

Проучване върху потреблението на маски за понижаване на разпространяването на ковид прави оценка , че резултатът е дребен и че не може да се изключи, че маските не пазят потребителя, показаха здравните управляващи, написа БГНЕС.

От общо 6 024 възрастни, взели участие в изследването, извършено през април и май, половината трябвало да носят хирургическа маска отвън домовете си, а останалите не, само че всички трябвало да следват рекомендациите за ковид,  издадени по това време от датските управляващи, оповестява „ Дойче Веле “.

Никой от участниците не е имал признаци на COVID-19 или е имал зараза преди този момент, означават от основната датска болница.  Изследването е създадено по времето, когато датските управляващи не предлагат потреблението на маски отвън лечебните заведения и здравните центрове и когато някои институции, работни места, питейни заведения и заведения за хранене са затворени заради ограничавания, наложени от държавното управление.

След едномесечно следене 1,8% от носещите маска се заразяват,  в съпоставяне с 2,1% от тези, които не я носят, се споделя в прессъобщение на Университетската болница в Копенхаген.

Това демонстрира статистически незначима разлика сред двете групи , се споделя в проучването, оповестено в авторитетното здравно издание „ Annals of Internal Medicine “.

" Проучването не удостоверява предстоящото понижаване на половината от риска от заразяване за носещия маската,  но резултатите могат да демонстрират по-умерена степен на отбрана, към 15 или 20% ",  се показва в изказване.

Констатациите са в сходство с предходни проучвания. Здравните специалисти от дълго време настояват, ч е маските обезпечават лимитирана отбрана, макар че могат фрапантно да понижат риска за другите, в случай че потребителят е инфектиран, даже когато не демонстрират признаци.

Резултатите от проучването " не би трябвало да се употребяват за умозаключение,  че препоръчването на всеки да носи маска в общността не би било дейно за понижаване на инфекциите с SARS-CoV-2 ",  пишат създателите на проучването.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР